Blog

4 låtar som handlar om att festa

Musik och festande går såklart hand i hand, men vissa låtar har större partypotential än andra. I den här låten ska vi titta på några av tidernas bästa partylåtar, låtar som handlar om att släppa kontrollen och låta vinet flöda natten igenom.

För dig som läser klart det här inlägget bör det efteråt framstå som självklart vad ni ska spela på festen. Fortfarande återstår dock att se till att några kommer. Det vanligaste nuförtiden är att bjuda in folk via Facebook, men är inte det lite trist? Min rekommendation är att istället skicka ut riktiga inbjudningskort. Det är mer personligt och bara själva grejen av att ni lagt ner lite mer energi på inbjudningarna kommer att locka fler personer att komma. Ni hittar inbjudningskort såväl som det mesta av det andra som behövs för festen hos Partytajm.se.

4. Perfect (Exceeder) – Mason vs. Princess Superstar (2005)

Det fanns en period under mitten av 00-talet då varenda DJ värd sitt namn tycktes se det som en självklar mission att göra en video full av plastiga människor i sexuellt suggestiva situationer. Så också videon till det här samarbetet mellan den holländske DJn Mason och Princess Superstar. Det må vara så att Mason står för merparten av musiken i den här omarbetningen av Princess Superstars “Perfect”. Det råder dock ingen tvekan om att den sistnämnda är stjärnan av de två när man hör den här ypperligt feta “golvfyllaren”.

3. Debaser – Pixies (1997)

På papperet må det se märkligt ut att placera en låt som hämtar nästan all inspiration från den surrealistiska filmen Den Andalusiska Hunden av Luis Buñuel på plats tre över de bästa partylåtarna. Dessutom, om vi ska vara ärliga, är väl inte bandets frontman Black Francis den festligaste mannen heller? Men då har man helt enkelt inte lyssnat. Få låtar har samma förmåga att få människor som normalt sett inte dansar att hoppa in på dansgolvet och släppa åtminstone en del av sina hämningar.

2. The Nights of Wine And Roses – Japandroids (2012)

Vad är livet till för? Vad är syftet med alltihop? Det är eviga frågor som dem som ligger till bakgrund för Japandroids oemotståndliga hymn till festlivet från år 2012. Deras svar? Vancouver-bandet landar i slutsatsen att tills dess vi kommer fram till någonting bättre kan vi lika gärna festa och ha roligt.

1. Search and Destroy – The Stooges (1973)

Search and Destroy med Iggy Pop-frontade the Stooges är tidernas främsta “partybanger”. Det blir helt enkelt inte bättre än såhär. Gitarrsoundet som gitarristen James Williamson får ur sin Gibsongitarr och Marshallstack på det här albumet kan inte beskrivas som annat än gudomligt. Faktum är att hela albumet, som har samma titel som den här låten, är en fantastisk partyplatta från början till slut.

appdev