Blog

Reklamlåtar vi minns

Att göra reklam för sig själv och sitt företag är viktigt för att människor ska få upp ögonen för de tjänster eller produkter som säljs. Tv är en kanal som används för just marknadsföring, men även radio har länge varit ett populärt alternativ. Det är kanske däremot inte reklamerna i sig som fastnar i huvudet, utan låtarna som spelas i samband med reklamen.

Under åren har det funnits mängder med reklamlåtar som man kommer ihåg än idag. Genom att komma på en riktigt bra reklamlåt kan man se till så att människor, år efter år, kommer ihåg företaget som står bakom det. Det är lika bra marknadsföring som att dela ut en reklampenna på ett event. Profilprodukter är billiga i inköp och sprider budskapet om din verksamhet väldigt bra. Fördelen med reklamlåtar är dock att de fastnar, så pass att du kanske sjunger på gamla låtar än idag. Här nedan har vi listat några låtar som definitivt har fastnat hos många människor.

Bästa reklamlåtarna

Ipren – Vem kommer inte ihåg den lilla Ipren mannen som stod och sjöng med en minigitarr? “Jag är Ipren, den intelligenta värktabletten”.. precis så började sången. Än idag är det många som kan den fullständiga texten till låten, även om den faktiskt var ganska så lång, och visst kan vi inte sticka under stol med att Ipren är en av de populäraste, receptfria värktabletterna idag.

OLW – Chips är något som länge har varit starkt associerat med helger och det är något som OLW har lyckats få fram väldigt bra i sin reklam. Du har säkert hört låten “Det är dags för fredagsmys, om det så är det sista jag gör” på tv, i radio eller kanske sjungandes av dina vänner eller föräldrar. Låten är svängig, enkel att komma ihåg och beskriver det absolut bästa sättet att påbörja helgen – med chips!

Kronfågel – “Kyckling på fredag, det är det enda jag vill ha. Kyckling på fredag, då mår man väldigt bra.” Ja, det är väl inte någon som inte kan Kronfågels reklamlåt om när det passar sig bäst med riktigt god och svensk kyckling? Kronfågel har länge satt tonen för högkvalitativt kött och bjudit på goda smakupplevelser på middagsbordet i nästan alla hem.

Mathem – Låten från Mathem är relativt ny, men ändå är den så härlig att den direkt har fastnat i huvudet på både barn och vuxna. Det är naturligtvis ingen mindre låt än “Handlar du på mathem? Min mamma handlar där. Min pappa handlar där. Familjen handlar där”, som vi talar om. Låten är rolig, enkel att komma ihåg och beskriver på ett underhållande sätt att Mathem är en online butik som passar för alla olika typer av människor. Den moderna genren gör den också mer svängig.

appdev