Blog

Så får du råd att köpa ditt dröminstrument

Ett bra musikinstrument är dyrt, särskilt om du är en skicklig musiker. Det är också roligare att spela på ett bra instrument. Här kommer tipsen på hur du får råd med ett nytt musikinstrument.

1# Sälj din gamla mobil eller dator

De flesta av oss har kvar vår gamla mobil och dator. Ibland rent av både den förra och förrförra mobilen. Nedstoppad i en låda, utifall vi skulle behöva den. Vilket vi så klart aldrig gör. Det finns faktiskt pengar att hämta i gamla mobiler, datorer och surfplattor, företag som köper upp dem, fixar dem och sedan säljer dem vidare. Du kan sälja din gamla iPhone, surfplatta och dator till Mresell. Då har du kommit en bit på väg till att kunna köpa ett nytt piano, trumset eller en saxofon.

2# Skapa en musikbudget

Okej, du kan alltid köpa på avbetalning och vara skyldig banken pengar och betala en riktigt saftig ränta. Eller så är du smart på riktigt och gör en musikbudget. Vad kostar instrumentet? 7000 kronor? 12000 kronor? Gör en budget. Besluta dig för när du vill kunna köpa instrumentet, kolla hur mycket du har nu och hur mycket som du behöver spara ihop varje månad. Till jul och födelsedagen önskar du pengar till din gitarr, synth eller trumpet. När du äger en sak på riktigt så slipper du dels betala hög ränta, dels så har du något att sälja ifall du skulle behöva snabba cash. Risken för betalanmärkningar minskar också.

3# Köp begagnat

Ett musikinstrument kan du definitivt köpa i begagnat skick. Många instrument, som kontrabasar och fioler är hantverk. En 20 år gammal saxofon av ett bra märke för 5000 kronor är definitivt bättre än en ny dito. Du kan rent av få riktigt fina pianon helt gratis. Stäm och spela. När du köper begagnat bör du satsa på välkända märken och gärna be en kunnig person om hjälp.

appdev