Blog

Musiken som inspiration i coronatider

Musik förenar människor på ett alldeles särskilt sätt. Genom att sjunga och spela för och med varandra, kan vi överbygga negativa grupperingar, roa och hjälpa varandra i svåra tider, som under corona.

Musikens kraft

Människan har i alla tider sjungit och spelat, i alla kulturer finns sång och musik. Oavsett hur vi mår, peppade och glada inför ett träningspass, eller när livet känns jobbigt, så finns det alltid en låt som kan hjälpa oss. Under dessa coronatider är musiken också till stor hjälp. Över hela världen sjunger och spelar människor för varandra. I Frankrike, Italien och Spanien är det många som sjungit tillsammans stående på balkonger. Det är också många som gör gemensamma projekt, som körer där medlemmarna sjunger hemifrån, filmar och sedan sätter körledaren ihop hela kören.

Fest

Om du inte kan träffa dina nära och kära, så kan du ändå ha ett party över nätet. Skaffa en bra app där flera kan umgås samtidigt, och ha en fest. Ett tips är att köpa smågodis och godisklubba hos Partykungen online. För att verkligen muntra upp personer kan du göra det som en riktigt fest, med inbjudningskort och förslag på olika tilltugg att äta – du kan ju dessvärre inte bjuda på dem. Sedan skapar du en bra låtlista som ni har i bakgrunden. Ni kan rentav sjunga tillsammans. Även om vi inte kan resa till varandra, så kan vi ändå umgås, även om en bor i Kiruna, en annan i London och en tredje i Stockholm.

appdev